Nieuwsbrief september

Nieuwsbrief september

Een goede start na de zomervakantie:

We zijn het jaar druk begonnen met Korenlint en het optreden in Serviceflat de Luchte in Driehuis. Er moest meteen hard worden gewerkt aan zang, tekst en regie. Het gaat goed met Zanggroep To The Point; we hebben inmiddels 21 leden! Het wordt volle bak in de Mennokapel.

Woensdag 30 september borrel

In augustus was er dus geen tijd voor een borrel maar woensdag a.s. natuurlijk wel!

Open repetities

De komende 2 weken (woensdag 30 sept. en 7 okt.)kunnen we mensen verwachten die een open repetitie komen bijwonen. We hebben nog een oproep gedaan voor mannen en voor een alt.

Terugblik optredens

Koorbiënnale

Het is alweer 3 maanden geleden maar zondag 28 juni van dit jaar deed TTP mee aan de Hofjesconcerten van de Koorbiënnale. Net als Korenlint wordt dit een nieuwe traditie in de TTP geschiedenis. We mochten om 16:00 uur aantreden in het Frans Loenenhofje. Het was bewolkt maar gelukkig bleef het droog want we moesten ook nog de piano en toebehoren van Robin’s huis naar de Witte Herenstraat brengen. Het was een succesvol optreden. De beheerder van het hofje en het publiek waren enthousiast niet in de laatste plaats vanwege ons repertoire; na alle zware en meestal niet verstaanbare wereldmuziek eindelijk wat anders. Verder hebben we Anniek overgehouden aan dit leuke optreden en gaf Hugo een mooi interview met TTP op de achtergrond. Het filmpje is terug te vinden op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=IE8aDEL4LHM

Korenlint

Ook het Korenlint was weer gezellig. Een druk weekend 12 en 13 september; het Haarlems Cultuurfestival met Korenlint en de  Open Monumentendagen.  Eerst een optreden in de Waalse kerk, dat was voor ons de eerste keer in deze kerk. Wat betreft de regie werd het een beetje improviseren gezien het enorme stenen altaar. Daarna gezellig koffiedrinken bij Van Beinum of bij andere koren kijken. Het 2e optreden was in het gebouw van Zang en Vriendschap. Leuk dat er behalve familie ook nog oud-leden kwamen kijken zoals Peter (onze ex-drummer), Marja, Angela en Lia en ons nieuwe lid Anniek. Daarna nog even gezellig borrelen bij Stempels als afsluiting van een mooie dag.

De Luchte

Afgelopen woensdag (23 september) hebben we een mooi optreden gehouden voor de bewoners van de Serviceflat De Luchte in Driehuis. Eerst was het nog even wennen aan de ruimte en het was er erg warm maar iedereen was erg enthousiast en met de Amsterdammedley werd vrolijk meegeklapt en gezongen. Na afloop kregen we allemaal een mooie roos van de “bloemenmeisjes” van het organiserend comité. Enkele reacties: Prachtig gezongen, Wat stralen jullie een plezier uit, Wat kan die man fantastisch spelen! Maar ook een opmerking dat het fijn zou zijn als de bewoners meer nummers kunnen meezingen. Daar werken we inmiddels aan. De Amsterdammedley is dus een goed begin.

Vanuit de muziekcommissie

De muziekcommissie heeft alle ingekomen nummers beoordeeld samen met André en we gaan de volgende nieuwe nummers het komende seizoen instuderen:

  • La belle histoire van Alderliefste
  • Diamonds in the sky van Rihanna
  • Moondance van Van Morrison
  • Big Yellow taxi van Counting Crowds
  • I would stay van Krezip
  • Honest van Kodaline
  • Thinking out loud van Ed Sheeran.

Het is leuk om deze nummers eens op Youtube te beluisteren.

 Choreografie en presentatie nieuwe nummers

Een kleine groep koorleden houdt zich op dit moment bezig met de presentatie en de regie voor de nieuwe nummers. Het is fijn als we hier met elkaar op een positieve manier aan meewerken. Soms blijkt na een paar keer repeteren dat iets wel of niet goed werkt en kunnen er nog dingen worden aangepast.

Planning nieuwe concerten

Achter de schermen wordt ook alweer hard gewerkt aan de planning van 2 nieuwe concerten:

  • Klein concert in juni 2016 waarin we onszelf en ons repertoire met bijbehorende regie heel goed willen presenteren. Wat voor koor is Zanggroep To The Point?
  • Groot concert in mei 2017 rond een bepaald thema en eventueel i.s.m. derden. Binnenkort (eind oktober) horen jullie hier meer over.

Musical De Kop Van Jut!

Een aantal TTP koorleden doet mee aan de Musical De Kop Van Jut, te weten Agnes, Jerry en Esther, maar ook de man van Joke! Het is een productie van de Haarlemse Theatermakers en speelt zich af in het Haarlem van 1912. Een Haarlems moordverhaal verpakt in een theatrale muzikale komedie. Voor wie het leuk vindt om te komen kijken: de uitvoeringen zijn zaterdag 14 november om 20:30 uur (première) en zondag 15 november om 15:00 uur en om 20:30 uur in de Toneelschuur. Kaarten kosten €18,50 -.

Nieuw lid

We hebben weer een nieuwe mezzosopraan erbij: Anniek. We heten haar van harte welkom.

Wachtlijst

De hoge sopranen en mezzo’s zijn nu compleet. Dat betekent dat nieuwe sopranen nu op de wachtlijst komen!

 

%d bloggers liken dit: